Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 с нов акумулотор и не пали

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 166 с нов акумулотор и не пали

Здравейте колеги,

Имам проблем с моята 166-ца. Първоначално си мислех, че е от акумулатора, но днес си купих нов, на таблото всичко свети, угасват подгревателните свещи и когато завъртя ключа, за да запаля, нищо не се случва - мотора изобщо не иска да завърти. Акумуллаторът е нов -95АН. Някой да има някакви идеи?

Благодаря предварително!

Да не би да не стига ток до стартера? Или да са за смяна четките? Върти ли стартера? Някоя маса да се е откачила? Огледай първо добре около двигателя да няма откачен или скъсан кабел или при клемите? Ако не е маса, викни някой да огледа стартера да не е в него проблема.

Comment

Стартер, предпазители, клеморед на ключа, релета... Нещо такова ми се върти в главата.
      Със сигурност трябва да се почне едно по едно и да се види къде е проблема. Според мен по всяка вероятност са четките на стартера, особено ако и преди ти е правил проблеми. Ако ли не някое реле и предпазител. С това ми се изчерпват идеите на този етап
      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Може и превключвателят на ключа да е
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Ако изобщо не върти и не издава звук стартера, прегледай масите първо. Иначе и мен ме съмняват четки на стартера най-вече.

Comment

Най-простият тест е с директно подаване на + на клемата на бендикса при изключена от скорост кола.Ако завърти,търсиш проблем в инсталацията до стартера.Ако не завърти,сваляш стартера и го ревизираш.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря за мненията. Акумулатора го откачвах 5-6 пъти зимата, за да го зареждам. Въможно ли е при поставянето да съм откачил някой кабел? Видимо при клемите всичко е наред.

Comment

Извикай средно грамоптен майстор и за 5 мин ще ти каже дали е откачено нещо или е за рециклиране бендикса на стартера (около 70 лв. ми излезе всичко на АР 147 1.9)

Comment

Хора защо пишете проблема във форума и след това изчезвате не се казва какво се е случило?Този форум пак ще ви потрябва

Comment

Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщение
                    Хора защо пишете проблема във форума и след това изчезвате не се казва какво се е случило?Този форум пак ще ви потрябва
                    Напълно съм съгласен с твоето становище, огромен брой от темите са без финал,което е доста дразнещо,четеш само предположения,а конкретното решение липсва!
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Повечето хора мислят че форума е място само за безплатни консултации и като си решат проблема забравят че го има.И после..."и преди ми се беше случвало ама не помня какво беше".

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Напълно съм съгласен с твоето становище, огромен брой от темите са без финал,което е доста дразнещо,четеш само предположения,а конкретното решение липсва!
                        Дразнещо е разбира се, защото вторичния ефект от завършената тема, освен , че е помогнато на автора, е че и безброи други хора ще момгат да я прочетат и да си помогнат. Така след дълго развиване форума ще е огромна база данни от решени проблеми.
                        Да не говорим колко теми има от сорта " Искам съвет : БМВ 5 или Алфа 159?". Максимум 10 поста и човека изчезва...
                        Ама така поне ще се отсеем , тези ,дето не стваме всяка сутрин с различен акъл
                        Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Извинявайте момчета, не знаех че процедурата е такава. Оказа се, че проблема е в масата на мотора, просто една изгоряла жица.

Comment

Working...
                          X